Ana Sayfa Sağlık 14 Mart 2018 305 Görüntüleme

“İstismara uÄŸrayan çocuÄŸu deÅŸifre etmek, onu imha etmek olur”

“İstismara uÄŸrayan çocuÄŸu kamuoyunda deÅŸifre etmek onu imha etmek olur. Medyanın bu hassasiyeti göstermesi lazım” diyen SaÄŸlık Bakanı Ahmet Demircan, Çocuk İzlem Merkezlerinin bu hassasiyetinin bir yansıması olduÄŸunu söyledi.İliÅŸkili Haberler

  • “ÇocuÄŸa cinsel istismarı gizlemeyin”
  • AkdaÄŸ, çocuk istismarında öngörülen cezayı açıkladı
  • Kimyasal hadım sürekli deÄŸil geçici olacak! (Çocuk istismarı)

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, çocuk istismarının önlenmesine yönelik Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında oluşturulan komisyonun çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Cinsel istismara uÄŸrayan çocukların mahremiyeti için medyaya ve topluma büyük görev düştüğünü belirten Demircan, “İstismara uÄŸrayan çocuÄŸu kamuoyunda deÅŸifre etmek onu imha etmek olur. Medyanın bu hassasiyeti göstermesi lazım. Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) bu hassasiyetin bir yansımasıdır. Biz bu yapıyı bu hassasiyetle oluÅŸturduk” dedi.

Komisyonun cezalar ve önleyici tedbirlerinden alınması konusunda özverili bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Bakan, “Bu çalışmalardan bizim bakanlığımıza düşen kısmı ikincil travma hasarını önlemek için ÅŸiddete ve tecavüze maruz kalan çocuÄŸun deÅŸifre olmamasıdır. İkincil travma hasarını önlemek için ÅŸiddete ve haksız tecavüze maruz kalan çocuÄŸun deÅŸifre olmaması ve kamuoyunun önüne çıkarılmaması için adli yönden mutlaka Çocuk İzlem Merkezinde deÄŸerlendirilmesi gerekir” diye konuÅŸtu.

“ÇİM’LER ÇOCUKTAKİ TRAVMANIN ETKİSİNİ AZALTMAK İÇİN ÇALIÅžIYOR”

Cinsel istismara uğrayan çocuğun inceleme ve tedavi aşamasında gerek görülen sağlık ve eğitim çalışmalarında kolluk kuvvetleriyle hareket edilerek hizmet sağlanması gerektiğini anlatan Demircan, bu amaçla Çocuk İzlem Merkezlerinin faaliyete geçirildiğini, bu merkezlerin çocuktaki travmanın etkilerinin azaltılmasına yönelik çalıştığını söyledi.
İstismara uÄŸrayan çocuÄŸun Çocuk İzlem Merkezinde psikiyatristler eÅŸliÄŸinde deÄŸerlendirildiÄŸini belirten Bakan Demircan, “ÇoÄŸun bilgisine mutlaka uzmanlar tarafından baÅŸvurulması gerekir. Çocuk hem kamuoyunda tanınır hale getirilmemeli, hem de orada psikolog denetiminde saÄŸlıklı bir ÅŸekilde bilgisine baÅŸvurulmalıdır. 2010’a faaliyete geçen Çocuk İzlem Merkezlerimiz bu ÅŸekilde hizmet veriyor” ifadesini kullandı.
Çocuk İzlem Merkezlerinin hastane bünyelerinde ayrı ve tabelasız bir giriÅŸ kapası olan, istismar sonrası getirilen çocuÄŸun kimliÄŸinin açığa çıkarılmadığı merkezler olduÄŸunu vurgulayan Demircan, “Bu merkezlerimizin hastanelerimizde giriÅŸleri farklıdır. Çocuklarımız kimliÄŸi ortaya çıkarılmadan orada korumalı bir ÅŸekilde uygun ortamda mahkemeye götürülmeden bilgisine baÅŸvurulur. O bilgiler hakimlere ulaşır. Bu uygulama da çocuÄŸu korumadır.” dedi.
“KİMYASAL HADIM DAHİL BÜTÜN CEZALAR MASADA”
Çocuk istismarının önlenmesi konusunda hem medyaya hem de topluma büyük sorumluluklar düştüğüne işaret eden Bakan Demircan, şöyle konuştu:
“MaÄŸduriyete sebep olan saldırgan melun kiÅŸilerin cezalandırılması için medya bunu gündeme getirip kamuoyunu tabii ki uyaracak. Bunu doÄŸal kabul edebiliriz. İstismara uÄŸrayan maÄŸdurun ve maÄŸdurenin hukunun korunması gerekir.
Savcılık, hastane ve doktorlarımız biliyor. İlgilenen kurumlar biliyor. Çocuk karakola getirilse bile karakoldan Çocuk İzlem Merkezine polis arabasıyla götürülmemeli, sivil bir arabayla götürülmeli. Aksi bir durum çocuk için hem deşifre hem de travmadır.

Kamuoyunda deÅŸifre çocuÄŸu imha etmek olur. Medyanın bu hassasiyeti göstermesi lazım. Çocuk İzlem Merkezleri de bu hassasiyetinin bir yansımasıdır. Biz bu hassasiyetle bu yapıları oluÅŸturuyoruz.”

Demircan, Türkiye genelinde şu anda 28 çocuk izlem merkezi ünitesi olduğunu belirterek, bu merkezlerin sayısının artırılacağını söyledi.

ÇOCUK İZLEM MERKEZLERİNİN SAYISI ARTIRILACAK

Çocuk İzlem Merkezlerinin sayısının artırılması konusunda gerekli altyapıyı oluÅŸturduklarını belirten Demircan, “Sayının artırılmasını yatırım planımıza almıştık. YaÅŸanan üzücü olaylardan sonra sayıyı artırma kararı aldık. Çocuk İzlem Merkezleri Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak sayıya ulaÅŸacak.” dedi.

Demircan, komisyonun istismar konusundaki cezaların artırılması konusunda önemli çalışmalar yürüttüğünü de belirterek, şunları kaydetti:

“Bu konuda her türlü ceza madde madde gündeme geliyor. Son ÅŸeklini aldığında kamuoyuyla paylaşılacak. Kimyasal hadım, diÄŸer bütün konular, dünyadaki örnekler ele alınıyor. Kimyasal hadım dışında da fiile verilecek bütün cezalar inceleniyor. Türk Ceza Hukukunun mantığı içerisinde Adalet Bakanlığımızla birlikte bu çalışmalar yapılacak. Burada en önemlisi biz toplumda neden böyle bir hadiseyle karşılaşıyoruz. Önleyici tedbirler üzerinde durmak lazım.”

VİDEO: ÇOCUKLAR CİNSEL İSTİSMARDAN NASIL KORUNMALI?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


Tema Tasarım | Osgaka.com
lara bayan escort ümraniye eskort bayan escort şirinevler Pendik escort Bayan şişli escort ümraniye escort beşiktaş escort taksim escort
beylikdüzü escort bodrum escort bodrum escort porna izle eryaman escort
https://www.donaldsonville.org Antalya Escort Antalya Escort antalya escort sikiÅŸ
denizli escort denizli escort denizli escort denizli escort denizli escort
bodrum escort kocaeli escort porno sikis eskiÅŸehir escort
toopla.com oclamor.com meyvidal.com istanbulviva.com ilogak.com hamkarfa.com blackmoth.org lithree.com vidsgal.com nattsumi.com avcılar escort bayan esenyurt escort bayan ataköy escort bayan fatih escort bayan beylikdüzü escort bayan silivri escort bayan çapa escort bayan fındıkzade escort bayan büyükçekmece escort bayan