Ardından 2016 yılında bir film çektiler. Aslında yine tiyatro oyunu olarak kaleme almışlardı, fakat hikayenin geri planını seyirciye daha iyi anlatabilmek için sinema filmi olmasının daha etkili olacağını düşündüler. Gülsoy ve Teoman ilk kez yönetmen koltuğuna da oturdu. Yani, yazdılar, yönettiler, oynadılar, Med Yapım’la birlikte yapıma ortak oldular. ‘Kendi göbeğini kendin kesmek’ denir ya, işte, tümüyle kendilerine ait bir film olan ‘Mahalle’yi böyle çektiler. Yine sistemi, insan olmayı, önyargılarımızı sorgulayan özgün hikayesiyle ‘Mahalle’ geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festival’nin ulusal yarışma filmlerinden biri olmayı başardı, festival seyircisinden övgü aldı. Sonunda günü geldi, vizyonda seyircisiyle buluşuyor. Şimdiden yolu açık olsun.
Not; Get Yapım olarak üretmeye devam ediyorlar. Akıllarında üçüncü bir proje daha var. Zamanını net söyleyemeseler de, ‘Pragma’ ve ‘Mahalle’den sonra yeni yapımlarıyla bir üçlemeyi tamamlamış olacaklar.
KADINA ‘KADIN’, ÇOCUĞA ‘ÇOCUK’ DİYORUZ
Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü daha fazla sesimizi yükselterek karşıladık. Cinsiyet eşitsizliği bu toplumun kanayan yarası. Hep böyleydi. Ama art arda gelen haberler, kadınların hayatlarına, çocukların bedenlerine kasteden feci olaylar, kadın-erkek hepimizin içini öyle acıttı ki, bu andan sonra susmak, sessiz kalmak, insanlığımızdan vazgeçmekle eşanlamlı hale geldi.
Çocuklarımız, özellikle kız çocuklarımız toplumsal cinsiyet eşitliğinin başlangıcı olmalı. Kadın hakları ve çocuk hakları asla tartışılmamalı, insan hakları ve evrensel değerler çerçevesinde uygulanması zaruret olmalı. Bu alanda inisiyatif alan tüm kurum ve kuruluşları gönülden destekliyorum, aksini düşünemiyorum.
Kadınlar Günü’müz kutlu olsun!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.