Sağlık Bilimleri Üniversitesi Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin, Milli Savunma Bakanlığı nam ve hesabına tıp fakültelerinin ara sınıflarından yatay geçişle 250 öğrenci alacağı belirtilerek, bu öğrenci alımları için genel şartların Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandığı aktarıldı.
Eğitime başlayan öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanacağı ifade edilen açıklamada, emeklilik haklarının da öğrencilikle birlikte başlayacağı vurgulandı.
Açıklamada, öğrenci alımı hakkında hazırlanan kılavuzun da yine Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yayınladığına işaret edilerek, kılavuzda şu ifadelerin kullanıldığı aktarıldı:
“Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp ve İstanbul Haydarpaşa Külliyesi Tıp Fakültelerine bayan ve erkek öğrenci alınacaktır. Adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşulları taşıdıkları takdirde başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, başvuruları alınmış olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlanamayacaklardır.”
“Tüm ihtiyaçları karşılanacak”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi ve İstanbul Haydarpaşa’da bulunan tıp fakültelerine, diğer tıp fakültelerinden yatay geçişle öğrenci alacaklarını belirtti.
Bu öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim göreceğine dikkat çeken Erdöl, şunları söyledi:
“Eğitime başladıkları andan itibaren sigorta primleri devlet tarafından ödeneceğinden emeklilikteki hizmet süreleri de öğrenciliğe başladıkları an itibarıyla başlamış olacaktır. Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına eğitim gördüklerinden dolayı devletimiz onların tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Öğrencilere eğitimleri süresince kullanabilecekleri dizüstü bilgisayarlar ve öğrenci harçlığı verilecektir. Mezun oldukları zaman da üniformalı subay hekim olarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda, kıtalarda hizmet yapacaklar.”
Kaynak: AA
1
Türk Hemşireler Birliği Platformu İstanbul’da Toplandı
2860 kez okundu
2
Reflü şikayetlerini azaltan 10 beslenme önerisi
2363 kez okundu
3
Yaşlılıkta bacaklardaki kas kaybının en önemli nedeni sinirler
2341 kez okundu
4
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu: Nişasta bazlı şeker kansere zemin hazırlıyor
2296 kez okundu
5
Hastalarına şifa veriyor, sanatıyla ruhları besliyor
2272 kez okundu