ÖSYM Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubu toplantısı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında yapıldı.
Prof. Dr. Özer, sınavlara yönelik analizleri içeren deÄŸerlendirme raporları yayımlamaya 2017-ALES Sonbahar DeÄŸerlendirme Raporu ile baÅŸladıklarını belirterek, yeni oluÅŸturulan ÖSYM Ölçme ve DeÄŸerlendirme Süreçlerinin İyileÅŸtirilmesi ve GeliÅŸtirilmesi Çalışma Grubu’nun sınavlara iliÅŸkin hazırlanan raporlara büyük destek verdiÄŸini ifade etti.
Sınav değerlendirme raporlarının ikincisine DGS ile devam edeceklerini açıklayan Özer, 2017-DGS sınavının değerlendirme raporunun hazırlık çalışmalarının sürdüğünü, raporun ilk halini bu toplantıda ele aldıklarını belirtti.
Raporun son hali martta kamuoyuyla paylaşılacak
Yapılabilecek iyileştirmelerin rapor ışığında etraflıca tartışıldığını kaydeden Özer, son şekli gelecek haftalarda verilecek raporu mart ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.
Toplantıya ÖSYM Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerinin İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Çalışma Grubu üyeleri İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Petek Aşkar, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Gelbal, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Eryılmaz, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Yıldız ve ÖSYM uzmanları katıldı.
Kaynak: AA