Araçlarını renkli balonlarla süsleyen vosvos sahipleri, Cumhuriyet Meydanı’nda, anne veya babasını kaybetmiÅŸ çocuklarla buluÅŸtu.
Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, çocuklarla vosvosa binerek meydanda tur attı. Çocuklara daha sonra vosvoslarla şehir gezisi yaptırıldı.
Batıpark’ta son bulan etkinlikte çocuklar açık havada piknik yaptı, palyaçolarla eÄŸlendi.
Samsun İHH İnsani Yardım DerneÄŸi Yetim Birimi BaÅŸkanı Sakine Okudan, etkinliÄŸin “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında düzenlendiÄŸini belirtti.
Kentte bu kapsamda 20 proje gerçekleÅŸtireceklerini ifade eden Okudan, “Bu projelerde yaklaşık 950 civarında yetim çocuÄŸumuz olacak. Bugün bu projelerden dördüncüsü olan Vosvos ÅženliÄŸi’ni düzenledik. Çocuklarımız mutlu olsun istedik. Yetim çocuklarımız için bu tip etkinlikler yapıyoruz. Bizler ‘Yetim gülerse dünya güler’ sloganıyla yola çıktık. Bugün de çocuklarımızın yüzünü güldürdük, etkinliÄŸimizden çok mutlu oldular” diye konuÅŸtu.
Samsun Vosvos Kulübü BaÅŸkanı Ümit Suluova da, çocukları mutlu etmek için etkinliÄŸe 20’den fazla araçla destek verdiklerini söyledi.
Her zaman sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini dile getiren Suluova, “Tekerimiz her zaman iyiye, güzele ve sevgiye döner. Çocuklarımız bizim çocuklarımız. Onlar gülerse dünya güler. Çocuklarımızın mutlu olması bizleri de mutlu etti” dedi.
Kaynak: AA