Denizli’nin Çal ilçesinde 1928 yılında yapımı tamamlanan tarihi okulda yangın çıktı.
Denizli’nin Çal ilçesinde İsmailler Mahallesi Denizli Caddesi’nde bulunan Gazi Paşa İlk Mektebi’nde akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Vatandaşların ihbarı üzerine yangına Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Çal Şubesi ekipleri müdahale etti.
Ahşap ve kagir bir yapı olan tarihi ilk mektep binasında çıkan yangında alevler binayı sararken, itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması devam ediyor.
Çal’da 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılan Çal Gazi İlk Mektebi’nin sekiz derslik ile üç idare odası bulunuyor. Bina 1999 yılında Gazi İlköğretim Okulu’nun başka bir yere taşınmasından sonra Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli etkinliklerde kullanılıyordu.
1
AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt’tan “Kürdistan” gözaltısına tepki: Doğru bulmuyorum
3435 kez okundu
2
G20 Liderler Zirvesi’nde aile fotoğrafı çekimine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gösterilen ilgi damga vurdu
2451 kez okundu
3
Bakan Çavuşoğlu’ndan Rusya’nın SİHA suçlamasına yanıt: Biz de terörle mücadele sırasında Rus silahlarıyla karşılaştık
2373 kez okundu
4
Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden pazar günü Roma’da görüşecek
2246 kez okundu
5
İttifaka kapıları kapatmayan Babacan’dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması: Birliktelik olmazsa doğal adayım
2121 kez okundu