Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ilave gümrük vergisi uygulanması kararını imzalamasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
- Trump, ithal çelik ve alüminyuma ek vergi kararını imzaladı
- AB ve ABD, gümrük vergilerinde karşı karşıya geldi
- Çin ABD’yi uyardı: Gereken cevabı veririz
AB’nin, ABD’nin yakın müttefiki olduÄŸunu belirten Malmström, “AB’nin bu tedbirlerin dışında tutulması gerektiÄŸi görüşünü sürdürüyoruz.” dedi.
Trump tarafından gümrük vergileriyle ilgili müzakereleri yürütmek için görevlendirilen ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer’la yarın Brüksel’de görüşeceÄŸini aktaran Malmström, durumu ilerleyen günlerde netleÅŸtirmeye çalışacağı bilgisini verdi.
ABD’ye ticaret ve askeri alanlarda adil davranan “gerçek dostlara” büyük esneklik gösterileceÄŸini açıklayan ABD BaÅŸkanı Trump, Kanada ve Meksika’nın devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret AnlaÅŸması (NAFTA) müzakereleri nedeniyle ÅŸu an için söz konusu vergilerden muaf tutulacağını bildirmiÅŸti.
ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergileri getirileceÄŸini duyurması üzerine AB, ABD’nin bölgeye yaptığı ihracata karşı önlemler alınacağını duyurmuÅŸtu.Â
Kaynak: AA